Om

Om fotografen

Jag har hållit på med foto sedan jag var ung och köpte min första systemkamera när jag fyllde 15 år. På senare tid har jag börjat intressera mig för att fotografera modeller och har införskaffat blixtar och annan studioutrustning. Dessutom bor jag i en gammal skola och har inrett en studio i en av de gamla skolsalarna. Mer information kan man hitta på studions Facebook-sida och bilder kan också hittas här

Mina bilder kan också hittas på Facebook. Det är också på Facebook som jag hittar de flesta av de modeller som jag har fotat. Jag tar gärna emot förfrågningar via min kontakt-sida också.

Om fotograferingen

Du behöver inte vara ”fotomodell” för att jag ska fotografera dig.
Du väljer själv vad du vill ha på dig.

Jag betalar inget, men du får kopior på bilderna på en cd-skiva eller via internet (Dropbox el liknande)

Vi skriver ett kontrakt som reglerar hur bilderna får användas.
Om du är under 18 år måste målsman skriva under.

När du finns med på min modellsida kommer många att kunna se dig, men du bör samtidigt vara medveten om att det inte automatiskt innebär att du kommer att få erbjudanden om modelljobb.

Alla bilder på denna hemsida är tagna av mig. Jag lägger inte ut andras bilder (förutom eventuella profilbilder på mig).

Jag ser gärna att du kommer flera gånger. Då har du vant dig vid hur fotograferingen går till och har sett hur de tidigare bilderna blev.

Vill du se kontraktet så mailar jag det till dig. På så vis kan du titta på det i lugn och ro innan du bestämmer dig.

Hur går själva fotograferingen till?
Vi träffas på överenskommen plats och tid och skriver kontrakt. Jag ser gärna att du har med dig tillräckligt med kläder för några byten så att det blir lite variation på bilderna. Vi fotar på lämpliga platser med tanke på var du passar. Om du har speciella önskemål om någon miljö, kan vi åka dit. Vi fotar så länge vi har idéer eller så lång tid som vi bestämt. Tiden kan alltså variera kraftigt, från några timmar till en hel dag.

Kan jag bli fotograferad trots att jag är under 18 år?
Ja, det kan du bara du har målsmans underskrift på kontraktet. Maila mig så får du kontraktet och kan läsa igenom det i lugn och ro tillsammans med dina föräldrar. De får gärna följa med, men det är inget krav. De kan även ringa mig om de har några frågor.

Får jag ta med mig en kompis vid fotograferingen?
Klart du får.